Ainekset –
lihapyörykät
500
g poronjauhelihaa
4
dl mantelijauhetta
2
dl kermaa
1
kananmuna
1
dl vettä
4
rkl voita
2
tl valkopippuria murskattuna
1
tl rouhittua merisuolaa
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
laakerinlehteä murskattuna
½
rkk lipstikkaa
1
tl rouhittua mustapippuria
Ainekset –
kastike
5 dl lihalientä
1 dl kermaa
1 rkl pihlajanmarjahyytelöä
1 tl katajanmarjoja murskattuna
Ainekset –
valkosipulinpuolikkaat
4
-5 valkosipulia puolitettuina
oliiviöljyä
Ohje
Hienonna
ja kuullota sipulit voissa. Sekoita
ne muiden ainesten kanssa kulhossa taikinaksi, pyöritä lihapyörykät
leivinpaperin päälle ja paista 200 °C asteen lämpötilassa
uunissa 20 minuutin ajan.
Lisää
kastikkeen ainekset kattilaan
ja keitä kokoon samalla sekoittaen.
Puolita
valkosipulit, laita uunivuokaan ja valele oliiviöljyllä. Paista
200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti